Svenska....

Geeh...
Var tvungen att skriva en berättelse
på Svenskan, man fick en lapp med
ett slut som man var typ tvungen att
gå efter och skiva ned.. I slutet asså D:

Väckarklockan ringde med en ljus ton och Kalle drämde handen i den så att det tystnade.
Med en lite besvärad min gnuggade han ögonen och kollade klockan på mobilen och gäspade stort, varför hade den ringt så tidigt denna morgon och inte halv åtta som annars. Han låg kvar någon minut i sängen och sträckte på sig tills det slog honom. Det var ju hans mors födelsedag idag och så klart så hade Kalle velat göra nå lite speciellt för att ge hans mamma en bra start på dagen. Än en gång gäspade Kalle innan han ranglade sig upp ur sängen och började att klä på sig gårdagens kläder och började att röra sig emot dörren. Försiktigt så tassade den unga pojken ner för trappen och vidare in i köket, han hade turen att även föräldrarna bodde på övervåningen och hans syster på nedervåningen. Annars så hade hans far nog avslöjat honom ganska snabbt, men hade nog förstått honom. Det var nog värre med Lisa, lillasystern i rummet mitt emot vardagsrummet. Efter några smidiga skutt över dom knarrande planken kom Kalle in i köket och började att försiktig att plocka fram dom saker som han skulle behöva till mammas överraskningsfrukost. Mjölk till den varma chokladen, pålägget, bakelserna som han hade köpt igår och gömt undan i kylen så att hon inte skulle hitta dom. Även hennes favorit tidning hade han lyckas köpa åt sig för dom få pengar som han hade kvar sedan biokvällen med kompisarna. Försiktigt tog han fram kastrullen, hällde upp mjölken i den och satte den på spisen och började sedan att gräva i kylen efter det som han skulle behöva. Tog fram bakelserna och satte dom på bänken tillsammans med påläggen till smörgåsarna. Tog fram juicen och slog upp det i ett av dom högre glasen och ställde glaset på en bricka och började nu att rota fram några mackor. Snabbt bredde han på smöret och öppnade skinkan och hade totalt glömt bort mjölken på spisen tills han hörde det ilskna fräsandet och lukten av bränt.
Helvete!” väste han fram och sprang fram till spisen och drog bort kastrullen och rörde snabbt om i mjölken, stängde av plattan, sprang och hämtade en trasa och började att torka bort den brända mjölken. Det fräste ifrån den fuktiga trasan och doften blev inte nå bättre den heller. Kalle ville verkligen slippa slå på fläckten men insåg att han var illa tvungen så att dom inte skulle vakna av doften och undra om han försöker bränna ner huset eller någonting liknande. Med en suck tryckte Kalle igång fläckten och rörde åter om i mjölken innan han gick bort till smörgåsarna igen och fortsatte där han var när han blev avbruten. Allt gick som på en dans tills en liten röst hördes och Kalla vände sig om och mötte sin systers trötta skära ögon. Han flämtade till av lite rädsla innan han såg att det var hon och satte en hand i pannan och suckade. Nu var allt förstört, eller så kunde han ha riktigt tur att Lisa gick och la sig igen utan att säga nå. Men det skulle vara en på hundra det.
Vad gör du?” gäspade hon fram och gnuggade sitt trötta öga och gick sedan fram bredvid sin bror.
Dom ser ju jätte goda ut, kan man få en?” Kalle lyssnade till den lilla glad trötta rösten och skakade på huvudet med ett vänligt leende.
Dom är till mamma förstår du. Men jag kan göra en extra bara för dig, bara du inte säger något till mamma. Lovar du det?” sade han lugnt och vänligt, hukade sig ner så han kom i sin systers längd. Lisa lyssnade noga och nickade, även hon visste att deras mor fyllde år idag och satte ett finger för munnen och shyade.
Jag lovar.” med ett leende skuttade hon ut ur köket och in i vardagsrummet där hon satte på tvn och började att se dom tidiga morgon programmen för dom riktigt morgon pigga. Med ett litet leende skakade Kalle på huvudet och fortsatte att göra klart det sista som var kvar. Fixa den varma chokladen som hade hunnit bli lite jummen, göra klart den sista smörgåsen och lägga upp bakelserna fint på ett fat, vika servetterna och lägga upp smörgåsarna. Det tog visserligen sin lilla tid att pilla dit det fina på mackorna, men han kunde inte låta bli att hålla med sin syster att dom såg goda ut. Därför bestämde han sig för att göra en till sig själv att äta på väg till bussen och den andra som han lovade sin syster. Denna gång satt Kalle som en vakthund bredvid mjölken redo med vispen och chokladen så att det inte skulle koka över igen och ge honom mer jobb än före vilket löste sig. Med ett självbelåtet leende lade han upp det sista på den stora gröna brickan och lyfte upp den ifrån bordet och insåg inte fören nu hur tung den egentligen var. Men skulle han tappa den här så skulle allt slit vara i onödan. När han gick igenom vardagsrummet hoppade Lisa upp ur soffan och sprang fram för att se allt det goda på brickan. Kalle log och sa att hon fick ta en av smörgåsarna och fortsatte sedan upp i trappen. När han kom in i föräldrarnas rum smög han fram bredvid sin mor och satte ner brickan på hennes nattbord och smög sedan ut igen. Försiktigt tassade han ner ifrån trappen, gick fram till sin syster och gnuggade henne lite på huvudet och skuttade sedan ut i köket och röjde snabbt undan innan han tog sin macka och gick ut i hallen och började att klä på sig sina ytterkläder. Utan ett ord gick Kalle ut genom dörren. Han var mycket nöjd med vad han hade gjort.



Den var dålig.. Ja >.<''


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0